dinsdag 10 april 2012

Doei winter. Hallo lente.

Eindelijk het is lente. Het word al lekkerder weer, en niet meer al dat koude in de winter. Waar je echt met een dik vest binnen voor de kachel zat met een kop warme chocomelk. Nu gaan de winterkleren weer weg en de zomerkleren mogen weer aan.

Al is het voor de zomerkleren nog wel iets te koud. Het word al wel lekkerder weer. In de lente beginnen de bloementjes al te bloeien. En wanneer ook de vogels gaan fluiten en je lekker buiten zit met het zonnetje, krijg je toch wel een zomergevoel. Ook de zonnebrillen kunnen op sommige dagen weer lekker op. En je hebt daar ook een vrij grote keuze uit. Van zonnebrillen. De laatste tijd vind ik het erg leuk om een zonnebril te dragen. En wanneer dan ook het zonnetje schijnt in de pauze, ga ik lekker met mn zonnebril op genieten van het zonnetje. Heerlijk.

Ook word het weer tijd om te gaan barbequen. Dat vind ik zelf altijd erg gezellig. Nog 's avonds met vrienden en familie buiten zitten. Ook zit je in deze tijd niet echt meer binnen. In de winter zit je eigenlijk bijna alleen maar binnen omdat het toch wel echt te koud is buiten. En dan zit je ook meer achter je computer of tv te kijken. Maar wanneer het zomer is moeten we toch allemaal wel weer een luchtje scheppen. En wanneer dan het zonnetje schijnt en je met je vrienden even weg kan, is dat erg fijn.

Maar van dit weer word je ook gewoon blij. In de winter is het allemaal gewoon wat kouder en hebben mensen donkere kleren aan. En hebben sommige mensen een dipje. Terwijl in de zomer de mensen door het weer alleen al vrolijker worden. Ook doen dan veel mensen felle kleuren aan en komen de rokjes en jurkjes ook al uit die donkere kast. Je word er gewoon blij van. En zelf vind ik het gewoon super fijn.

De dieren gaan ook weer naar buiten. En blijven niet binnen zitten in hun stal. Nee, die mogen dan lekker buiten genieten. Vind het altijd wel fijn om die dieren dan weer in de wei te zien. Vooral als dan ook nog is het zonnetje schijnt en wij ook zonder winterjas meer hoeven te lopen.


En wanneer het zomer word ben ik al helemaal blij. Dan is het heerlijk warm. En ga je ook meestal in de zomervakantie voor een paar weken lekker naar een warm land. Waar je daar ook heerlijk kan gaan zwemmen, en shoppen. Dus gewoon: genieten. Het enige nadeel vind ik altijd wel heel erg dat de insecten weer komen. Dus de muggen en wespen. Ik heb altijd heel veel last van muggen en vind dat daarom ook erg irritant als ik er weer eentje langs mn oor hoor zoemen. Zelf vind ik wespen gewoon eng eruit zien, en heb ze liever niet in mijn buurt.

Maar al met al hou ik van de lente en de zomer. En ben ik gewoon blij dat de winter weer weg is.
Doei winter. Hallo lente.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een leuk blog, ik volg jou, zou je terug willen volgen?

Didi zei

Goed geschreven! Ik geniet ook echt van de lente, wel jammer dat het de laatste paar dagen niet echt lekker weer is geweest! Muggen hebben het ook altijd op mij gemunt, erg vervelend!
Ik zet het liefste ook zo vaak mogelijk mijn zonnebril op, haha.

Joyce zei

leuke post! ik ben ook erg blij dat het lente is!
alleen het weer hier is nu niet zo best..

Lonneke zei

helemaal waar, de lente makes me happy (: liefs

Daisy en Janniek zei

leuk artikel zeg!


www.girlsdepartment.blogspot.com
follow back?

Floor Daasvand zei

Ik ben ook blij dat het weer weer beter wordt :D Doe je trouwens mee aan mijn winactie schatje? :)

Amber zei

Ik kan niet wachten om weer in leuke jurkjes en shorts te lopen. :)

Leuk dat je weer blogt meid.

Liefs

Asmae zei

Leuk geschreven! Ik wordt zo vrolijk van de zomer! <3

Carina zei

Ik hou echt van de lente!:) heb net zelf wat foto's online gegooit! De zon maakt mij helemaal gelukkig!